dinsdag 30 augustus 2011

blij, blij, blij weer een boekje er bij

Gisteren binnengekomen:
  • Supernatural: een anthology met verhalen door G A Aiken, Jacquelyn Frank, Larissa Ione and Alexandra Ivy
Ik ga natuurlijk eerst voor het verhaal van GA Aiken. Heb het eerste hoofdstuk gelezen en al drie keer gelachen. Ze is gewoon een geweldige schrijfster.
Van de ander schrijfsters heb ik ook boeken, aan die verhalen kom ik nog wel een keer aan toe.

iets te laat

Nog ietswat te laat een gelezen boek rapporteren. Had het boek al het weekend van 20-21 augustus uitgelezen, maar geen tijd genomen om te schrijven.

Deel drie in de Highland Fling serie. Een heerlijk boek. Een historical die een nieuwe twist geeft aan een bekend soort verhaal. Met plezier uitgelezen. En leuk op Ian uit deel 1 te zien. De invloed die Beth op hem heeft. Jennifer Ashley is een auto-buy geworden. En het leuk is dat ik nog meer boeken van haar heb staan. Ga binnenkort haar Nvengaria-serie lezen.

PS
Die teaser voor het volgende boek is heel gemeen. Kan niet wachten om The Duke's perfect wife te gaan lezen!

vrijdag 19 augustus 2011

L.J. McDonald

De afgelopen week heb ik drie verhalen gelezen van L.J. McDonald

  

Twee romans en een novella, in een fantasy setting. De hoofdrolspelers zijn "battle-sylphs" uit een andere dimensie. Ze worden uit die wereld gehaald door het een vrouwelijk lokaas dat dat gedood wordt. Ze worden dan gebonden aan een man die totale zeggenschap over hem heeft. In het eerste boek weet het lokaas (Solie) zichzelf te redden en de Battle-sylph aan haar te binden. En zo begint een verhaal met veel wendingen, ontwikkelingen en romantische wendingen.
Ik heb er erg van genoten, de rijkdom van de wereld en de originaliteit van het verhaal. En zo nu en dan nadenkertjes en glimlachjes. Ben vol verwachting voor het volgende boek dat 6 september uitkomt.

maandag 15 augustus 2011

blij, blij, blij alweer twee boekjes er bij

Vandaag weer twee boeken binnen gekregen

- Ashley, Jennifer: The many sins of lord Cameron
    deel drie in de MacKenzie serie. Deze ga ik binnenkort lezen!
- Harrison, Thea: Storm's heart
   deel twee in de Elder Races. Al gelezen, heel goed boek!

dinsdag 9 augustus 2011

Laura London

Lightning that Lingers door Sharon en Tom Curtis aka Laura London is een "category romance" een kort verhaal, meestal uitgegeven door Harlequin of consorten.
Volgens diverse bronnen zou dit een van de allerbeste moeten zijn. Het staat bovenaan diverse lijsten en veel mensen lopen er mee weg.
Daarom was ik blij dat ik via een google-search er achter kwam dat hij voor heel weing geld te koop was op Marktplaats. Heb hem (en een "paar" andere boeken, zie eerdere post) snel gekocht.
Misschien komt het dat ik te hoge verwachtingen had. Vond het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Het was een lieflijk verhaal met wat emotionele momenten en wat glimlach-momenten, maar zo super goed? Zag wel dat de taal anders was als anders, maar dan merk je toch dat Engels je 2e taal is. Het zogenaamde lyrische Engels, waar veel over geschreven was, vond ik juist soms moeilijk door te komen.

Kortom, weer een 'classic' gelezen en van de TBR af, maar ga hem waarschijnlijk niet snel herlezen, zoals ik de echte goede boeken nog wel geregeld doe.

maandag 8 augustus 2011

blij blij blij, weer twee boekjes er bij

Vandaag binnen:

JD Robb - Treachery in Death
   al gelezen, gaat direct in boekenkast
Katheryne Kennedy - The Lady of the Storm
   deel twee van een serie, waar ik deel een nog niet van gelezen heb. Dus dit gaat op de TBR-stapel, zo'n beetje halverwege.

zondag 7 augustus 2011

en we gaan vrolijk door

Dit weekend haast geen afspraken en dus veel gelezen:

 Een redelijk standaard JAK. Een mysterie die ze samen onderzoeken, New Age achtige mensen en de standaard 'foute' oplossing die in het laatste hoofdstuk met een confrontatie van de schurk wordt opgelost.
Ondanks dat toch lekker leesvoer. Hier en daar een glimlach.
Deel 9 in de Midnight breed serie. Het verhaal van Hunter en Corinne. Viel wat tegen. Aantal vreemde gebeurtenissen verknalden het plezier in het lezen.
***SPOILER*** (highlight om te lezen)
Ten eerste dat Corinne zonder Hunter de slechterikken wil confronteren. Dacht ze nu echt dat ze haar zouden vertellen waar Nathan is?
Ten tweede, en dat was nog vreemder. De Breed weet dat hun thuisbasis bekend is bij Dragos. Waarom gaan ze niet weg? Ga in ieder geval alle Breedmates evacureren. Naar een Darkhaven, als het nieuwe complex niet klaar is! Dat ze minstens een week gewoon blijven zitten is onvoorstelbaar!

zaterdag 6 augustus 2011

lezen, lezen, lezen

De laatste tijd behoorlijk wat gelezen.

Veel e-books.
- De Trek Mi Q'an serie van Jaid Black: SF romantica met een fantasiewereld die vooral zo moet blijven. zou het niet graag in de echte wereld zo zien. Maar wel een keer leuk voor de verandering
- Drie boeken van Laurann Dohner: Mate Set & Purrfect Mate, twee weerwolf verhalen. Goede en sexy verhalen. Ook het derde boek Fury was goed. Het heeft hetzelfde uitgangspunt als de Breed serie van Lora Leigh, maar de uitwerking was leuk gedaan. Goede heldin.
- Een kort verhaal van Moira Rogers. Sabrine and the beast. Een soort Assepoester meets weerwolf verhaal, met geheugenverlies. Kort, maar lieflijk.

Verder gelezen:


Het tweede deel in de Elder Races serie. Weer een super goed boek. Paar keer gelachen om de relatie tussen Tiago en Niniane. Hij is "Ooh. Sexy. No, scary. No, sexy. Oh phooey"
Thea Harrison staat vast op de auto-buy list. Over een paar maanden komt deel drie uit. Ik ben zeer benieuwd. Vooral na het excerpt dat achterin dit boek zet. Die Carling Severan, de vampier-heks is heel interessant!




Dit boek heb ik herlezen. Een "gouwe ouwe". Enigszins gedateerd maar nog steeds goed. JAK is een van de eerste schrijfsters die ik las die geen "bodice ripper" schreef. Tegenwoordig zijn er meer goed schrijfsters, maar zij heeft altijd nog een speciaal plekje in mijn hart. Ik probeer haar volledige backlist te verzamelen en ben ook al ver. Ze schrijft onder 7 verschillende pseudoniemen (naast Jayne Ann Krentz ook als Jayne Bentley, Jayne Castle, Amanda Glass, Stephanie James, Amanda Quick en Jayne Taylor). En verschillende soorten boeken (historisch, contemporain, SF, paranormal). Haar ouder boeken zijn nog erg jaren '80, vooral degene geschreven onder Stephanie James, maar later schijft ze sterke heldinnen en ruwe bolster, zachte pit helden.